چهارشنبه ۱۴۰۵/۰۷/۱۵

میرحسینی، جامعه‌شناس و عضو هیئت‌مدیره گروه تخصصی جامعه‌شناسی حقوق:

ایجاد «اطلس عدالت فضایی کودکان» از نیازهای حیاتی شهرهاست

میرحسینی، جامعه‌شناس و عضو هیئت‌مدیره گروه تخصصی جامعه‌شناسی حقوق، در همایش شهر دوستدار کودک؛ الزامات برنامه‌ریزی و طراحی که در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین برگزار شد، گفت: کودکان در مناطق مختلف شهری، تجربه‌های متفاوتی از فرصت‌های رشد، آموزش و زندگی دارند که این تفاوت‌ها می‌تواند آینده آن‌ها را رقم بزند.

به گزارش دبیرخانه شهر دوستدار کودک شهرداری قزوین؛ بیدا میرحسینی ادامه داد: برخی کودکان با «محرومیت مرکب» مواجه‌اند؛ یعنی هم‌زمان از دسترسی مناسب به آموزش، فضای فرهنگی، امکانات تفریحی و خدمات اجتماعی محروم هستند و این وضعیت می‌تواند افق آینده آنان را محدود کند.

عضو هیئت‌مدیره گروه تخصصی جامعه‌شناسی حقوق، ایجاد «اطلس عدالت فضایی کودکان» را یکی از نیازهای شهرها دانست و افزود: در شهری مانند قزوین با ویژگی‌های تاریخی، صنعتی، مهاجرپذیری و تنوع اجتماعی، لازم است تصمیم‌گیری‌های شهری بر اساس شناخت دقیق از وضعیت کودکان در مناطق مختلف انجام شود.

وی افزود: در شهری مانند قزوین با ویژگی‌های متنوع اجتماعی، لازم است تصمیم‌گیری‌های شهری بر اساس شناخت دقیق از وضعیت کودکان در مناطق مختلف انجام شود.

این جامعه‌شناسی، جهت تحقق شهر دوستدار کودک، راهکارهای زیر را پیشنهاد کرد:

تدوین شاخص‌های ترکیبی محرومیت (آموزش، سلامت، فرهنگ و دسترسی شهری)؛

ایجاد سامانه مشترک میان شهرداری، آموزش و پرورش، بهزیستی و نظام مهندسی؛

بودجه‌ریزی شهریِ حساس به نیازهای کودک؛

ایجاد مراکز چندخدماتی در محلات و مشارکت واقعی کودکان در تصمیم‌گیری‌ها.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هدف ما باید تغییر مسیر از «مدیریت آسیب» به سمت «مدیریت فرصت» باشد، عدالت برای کودکان بدون تحقق عدالت در فضای شهر امکان‌پذیر نیست؛ چرا که کودک در جغرافیای شهری متولد می‌شود، رشد می‌کند و آینده خود را در آن می‌سازد.

 

تصاویر مرتبط